Kennis

Ben jij een toekomstgerichte schoolbestuurder of -directeur en wil je verkennen of maatschappelijke kinderopvang in eigen regie iets voor jullie zou kunnen zijn? We delen kennis en helpen je graag op weg. Met 3 concrete stappen die je vandaag nog kunt zetten.

Onderwijs & Opvang Scan

Veel schoolbestuurders willen weten hoe het zit met de kinderopvang in hun regio. Wie zit er achter die organisaties, in hoeverre zijn ze commercieel/maatschappelijk, en wat zijn daarvan de voor- en nadelen, voor ouders en schoolbesturen? Dat is vaak lastig te achterhalen. Het kost veel tijd om alle data te verzamelen en die te duiden.

Veel van dat onderzoek hebben wij bij OOK al gedaan. Daarom maken wij het je gemakkelijk. Vul de gegevens van jouw school in op onze website, en wij sturen je – geheel op maat gemaakt – een scan toe met het aanbod aan onderwijs en opvang in de buurt van jullie scholen. Dat geeft veel inzicht in het huidige speelveld van kinderopvangaanbieders, zodat je de markt beter begrijpt en gerichter keuzes kunt maken voor jullie strategie.

Memo voor bestuurders

Veel schoolbestuurders hebben behoefte aan input voor hun beleidsstukken. Van schoolvisie tot meerjarenstrategie. Ook handig zijn factsheets en praatplaten om het gesprek te starten over de toekomst van hun scholen. En scenario’s voor het afwegen van keuzes en beslissingen. Waarom zou iedere school het wiel opnieuw uitvinden?

Bij OOK maken we zoveel mogelijk van onze kennis openbaar. Dat past bij onze missie: om onderwijs en opvang te integreren op alle scholen in Nederland. We helpen je graag de weg te vinden. Ook als je besluit niet met ons samen te werken.

Ieder kwartaal verspreiden we belangrijke informatie over onderwijs en opvang via het Memo, een speciale mailing voor het netwerk van schoolbestuurders in Nederland. Zullen we jou ook op de lijst zetten?

Webinar “Complete basisschool”

Door de grote interesse in maatschappelijke kinderopvang in eigen regie doen we in het najaar van 2023 iets extra’s. We organiseren een online webinar over de combinatie van onderwijs & opvang, speciaal voor schoolbestuurders en -directieleden in de vroege oriëntatiefase. Interesse? Vul het formulier in en we sturen je een uitnodiging zodra er meer informatie bekend is.